MAI: Peste 3.500 de evenimente sesizate la 112 în noaptea de Revelion

În noaptea de Revelion, la numărul unic de urgenţă 112 au fost sesizate 3.598 de evenimente, care au necesitat intervenţia structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI, transmis vineri AGERPRES, dintre acestea, 1.242 au vizat situaţii de urgenţă sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD.

În ultimele 24 de ore, 24.500 de angajaţi ai MAI, precum şi peste 2.300 de poliţişti locali au fost mobilizaţi la nivel naţional pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi a intervenţiilor în caz de urgenţă.

Angajaţii Ministerului de Interne au verificat, în noaptea de Revelion, modul în care sunt respectate normele de protecţie sanitară, potrivit Agerpres.

În urma verificărilor, din cele aproximativ 6.900 de sancţiuni contravenţionale aplicate la nivel naţional, 3.900 au fost aplicate în contextul epidemiologic actual, dintre care peste 3.100 pentru nepurtarea măştii de protecţie, 675 pentru nerespectarea de către agenţii economici şi persoanele fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, a regulilor privind activitatea de transport persoane sau privind organizarea programului de lucru, precum şi încălcarea restricţiilor de circulaţie şi 52 pentru nerespectarea distanţării fizice, precizează MAI.

Articolul precedentRedacția senstv.ro vă urează LA MULȚI ANI și un AN NOU FERICIT!
Articolul următorPrima prognoză meteo a anului: Ianuarie cald, cu multe ploi