Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor se deschide marți

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, în ședința de guvern de luni, că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor se deschide începând de marți, 15 septembrie, potrivit rfi.ro.

Magistrala 5 are 10 staţii, iar proiectul a costat Bugetul de stat 3,3 miliarde de lei.

Lucrările la Magistrala 5 au început în 2011 și ar fi trebuit să fie finalizate în 2015, dar amânările repetate au făcut ca perioada totală de execuție să fie de aproape 3 ori mai mare.

„Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative astfel încât, începând cu data de 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a spus Bode.

„Bine ne vedem la inaugurare. Asta e o veste bună, mai ales că speculau mulţi că nu suntem în stare să deschidem metroul”, a conchis premierul Ludovic Orban.

Articolul precedentIsraelul, prima țară din lume care impune pentru a doua oară carantina la nivel național
Articolul următorAliații lui Navalny câștigă teren în alegerile regionale din Rusia