Lucian Bode, după accidentul în care a fost implicat: Îmi cer scuze / Șoferul SPP, singurul responsabil

La aproape o săptămână după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat într-un accident fiind pasager într-o mașina a SPP, acesta a oferit primele explicații publice. El și-a cerut scuze „fata de toti cei care au avut de suferit dupa acest accident”, dar a susținut că „șoferul SPP este singurul responsabil de traseu și aducerea la destinație a demnitarului”. 

Ministrul Transporturilor a declarat că nu conduceam el, fiind pasager pe bancheta din spate.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună șoferului să meargă sau nu mai încet sau mai tare, să folosească mijloacele acustice sau luminoase, ori să nu o facă”, a adăugat Bode.

„Demnitarul îi transmite șoferului destinația și ora la care dorește să ajungă. Șoferul SPP este singurul responsabil de traseu și de aducerea la destinație a demnitarului”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Acesta a explicat și ruta pe care a urmat-o: „Între Zalău și București sunt 530 de km din care 246 sunt km de autostradă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18. când mai aveam 130 km pana la București, din care 110 de autostradă”. Demnitarul susține și că a comunicat celor de la SPP că preconizează că va ajunge la ora 20 la sediu Guvernului, deci nu avea de ce să se grăbească.

„Am parcurs distanța Zalău – București de sute de ori ca șofer sau pasager. Am permis de conducere de 20 de ani și nu mi-a fost reținut niciodată. Am depășit de mult un milion de km la volan”, a mai menționat ministrul.  El a confirmat și faptul că dormea atunci când a avut loc accidentul.

Lucian Bode a ținut și să transmită un mesaj celor afectați de accident: „Îmi cer scuze față de toți cei care au avut de suferit după acest accident”.

Între timp, Klaus Iohannis l-a apărat pe ministrul Transporturilor. Președintele  a declarat, miercuri, într-o conferință de presă , că poate fi făcută cu greu o comparație între accidentul produs în coloana oficială a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea și cel în care a fost implicat Lucian Bode și cp acesta din urmă nu ar trebui să își dea demisia.

Și vicepremierului Raluca Turcan a ținut să-i ia apărarea lui Lucian Bode: „S-a exagerat destul de mult”. Potrivit ei, ministrul nu a avut nicio vină în ceea ce privește producerea accidentului.

Articolul precedentVIDEO Super-petrolier în flăcări în Oceanul Indian: Sri Lanka a început să-l îndepărteze de coastă
Articolul următorNicușor Dan semnează „Angajamentul pentru Noul București”, alături de PNL și USR PLUS