TOP 5 CONDIMENTE BENEFICE ÎN CAFEA

Un medic american, specialist în sănătatea creierului ne recomandă 5 condimente pe care le putem adăuga în cafea: scorțișoară, turmeric, ghimbir, piper negru și nucșoară.
Scorțișoara este o sursă foarte bună de antioxidanți care pot proteja creierul împotriva stresului oxidativ. Mai mult decât atât poate stimula pierderea în greutate.
Turmericul contribuie la apariția de noi neuroni și luptă împotriva deteriorării unor celule din creier. Poate avea, totodată efect antiinflamator.
Ghimbirul este un alt antiinflamator puternic și merge mână-n mână cu turmericul. Poate ajuta, de asemenea la concentrare și agilitate cognitivă.
Piperul negru poate spori efectele turmericului când sunt consumate împreună. Această combinație de ingrediente este benefică inclusiv pentru digestie și absorbția nutrienților.
Nucșoara, consumată mai ales iarna îmbunătățește memoria, contribuie la concentrare și la o stare mentală pozitivă.

Articolul precedentConnect-R: “Pentru mine cel mai mare drog este luciditatea” – din Livada cu nuci!
Articolul următorInvitație la teatru: ”O VIAȚĂ, O ȘOSETĂ, UN VIS ȘI O MAȘINĂ DE SCRIS”