ÎPS Teodosie, la finalul Te Deumului oficiat la Catedrala Arhiepiscopală: Bisericile nu trebuie să se închidă

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a transmis joi noaptea, la finalul Te Deumului oficiat la Catedrala Arhiepiscopală, că mulţumeşte autorităţilor care l-au făcut să intuiască faptul că se pot ruga credincioşii şi la miezul nopţii.

Organizând slujba după ora 23:00, el a încălcat restricţiile impuse de carantina instituită în municipiul Constanţa, faptul că după ora 23 există şi interdicţie de circulaţie, precum şi recomandările Patriarhiei.. El a mai afirmat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnească primul având în vedere câţi oameni s-au aflat în biserică.

La Te Deum în Catedrală au fost prezenţi zeci de credincioşi, cei mai mulţi purtând mască de protecţie, dar fără a respecta şi distanţarea socială, potrivit News.ro.

Reacția Poliției Constanța

Poliția Constanța reacționează după ce, în noaptea dintre ani, Arhiepiscopul Tomisului a ținut Slujba de Anul Nou după ora 23.00, când circulația este interzisă: Scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, potrivit Mediafax.

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, transmite IPJ Constanța.

Astfel, polițiștii i-au informat pe oameni despre măsurile dispuse în actualul context epidemiologic.

Articolul precedentLista noutăților fiscale care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021
Articolul următorBilanț coronavirus: 3.938 cazuri noi de COVID-19