Iohannis despre magistrala 5 de metrou: Această linie risca să devină, aşa, un fel de legendă, o legendă a amânărilor

Magistrala de metrou M5 este o ”mare realizare” şi risca să devină „o legendă a amânărilor”, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

„Este o mare realizare, trebuie să recunoaştem acest lucru, este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou, din România”, a afirmat Iohannis, la deschiderea magistralei de metrou Eroilor – Drumul Taberei.

„Această realizare, cu certitudine, contribuie la îmbunătățirea vieții în București și este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem și cu infrastructura de transport în secolul XXI. Oamenii își doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român și pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult – și eu voi insista foarte mult – pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, și așa mai departe”, a adăugat șeful statului.

Președintele a mai spus că „important de subliniat este că o bună parte din această investiție s-a finanțat din fonduri europene”. „Avem în continuare fonduri europene la dispoziție și avem la dispoziție sume imense. Deci, se poate continua într-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din România și sper ca acest lucru să se și întâmple”, a subliniat el.

Declarații de presă susținute de Președintele Klaus Iohannis, dupa participarea la darea în folosință a magistralei de metrou M5 (Eroilor- Drumul Taberei)

Declarații de presă susținute de Președintele Klaus Iohannis, Prim-Ministrul, Ludovic Orban și ministrul Lucian Bode după participarea la darea în folosință a magistralei de metrou M5 (Eroilor- Drumul Taberei)

Publicată de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România pe Marţi, 15 septembrie 2020

Articolul precedentNoul bilanț de coronavirus: 1.111 cazuri noi de persoane infectate, 51 de morți și 460 la terapie intensivă
Articolul următorA început campania anuală de vaccinare antigripală