VIDEO ”Palatul luxos al lui Putin”, în centrul unei anchete: podgorii, patinoar și cazino

Fondul de luptă anticorupţie (FBK) al opozantului rus Aleksei Navalnîi a publicat marţi, la două zile după arestarea sa la revenirea din Germania la Moscova, o anchetă care – potrivit FBK – demonstrează corupţia lui Vladimir Putin şi a anturajului său pentru a-l înzestra pe preşedintele rus cu un „veritabil palat”, relatează AFP.

Acest ansamblu foarte luxos, conţinând între altele podgorii, un patinoar de hochei pe gheaţă şi un cazino, ar fi fost finanţat – potrivit lui Navalnîi – de apropiaţi ai preşedintelui rus, ca patronul Rosneft, Igor Secin, şi omul de afaceri Ghennadi Timcenko, potrivit Agerpres.

„Este un stat în statul rus. Şi în acest stat nu există decât un singur ţar inamovibil. Putin”, susţine Navalnîi, acuzându-l de asemenea pe preşedintele rus că este „obsedat de bogăţie şi lux”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins imediat aceste acuzaţii, afirmând pentru agenţia RIA Novosti că „nu este adevărat”, spunând în acelaşi timp că nu are încă detalii despre această anchetă.

Articolul precedentAdi Vasile: ”E cea mai mare onoare a vieții mele să fiu antrenorul echipei naționale!”
Articolul următorVaccinare: Noile categorii de angajați care vor intra în etapa a doua