Valneva începe fabricarea unui nou tip de vaccin / Acesta are la bază un principiu diferit celui de la Pfizer

Firma franceză de biotehnologie Valneva a început să fabrice candidatul său la vaccin, în Scoția, a anunțat joi guvernul Regatului Unit, potrivit Politico.

Mișcarea urmează unei investiții comune de milioane de lire sterline în instalația din Livingston, West Lothian, de către guvernul britanic în 2020, ca parte a unui acord de principiu pentru a asigura accesul timpuriu la primele 60 de milioane de doze de vaccin ale Valneva, cu opțiunea dobândirii a încă 130 de milioane în cazul în care acesta este aprobat.

Candidatul la vaccin, care se află în prezent în studii clinice și nu a primit încă aprobările necesare, folosește un virus inactiv, similar cu cel dezvoltat de Sinopharm și Sinovac din China și Bharat Biotech din India.

Știrea vine în timp ce UE se confruntă cu presiuni asupra vitezei de lansare a vaccinurilor, CEO-ul AstraZeneca, Pascal Soriot  învinuind Bruxelles-ul că a fost cu trei luni mai lent decât Marea Britanie în finalizarea acordurilor de cumpărare pentru vaccinul său, pe care AstraZeneca le-a dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford.

Articolul precedentBilanț coronavirus: 2.901 cazuri noi și 90 de decese
Articolul următorClaudiu Năsui recidivează. Acum vrea să o aducă în Ministerul Economiei și pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici