Restaurantul Botín din Madrid, fondat în 1725, deține recordul Guiness pentru cel mai vechi restaurant din lume, scrie CNN. Dar, având în vedere că, din cauza pandemiei, capacitatea restaurantului este de 10 ori mai mică, poate acesta rezista în aceste vremuri tulburi?
Conform managerului general al restaurantului, Antonio González, închiderea restaurantului din cauza pandemiei a fost devastatoare. El susține că restaurantul nu a fost închid niciodată, nici măcar în timpul Războiului Civil spaniol, atunci când bunicului managerului a decis să nu închidă.
Botín servește mâncăruri spaniole tradiționale, printre care se află puiul de miel fript sau porcușorul de lapte fript. Înainte de pandemiei, restaurantul primea de 3-4 ori pe săptămână transporturi de porc și miel, de la aproximativ 100 de kilometri depărtare de Madrid.
Restaurantul a fost deschis acum 3 secole de bucătarul francez Jan Botín. Pe atunci, restaurantul era mai mult o tavernă și gătea doar mâncarea adusă de clienți, mai ales pentru a nu afecta alte afaceri.
Familia Botín a deținut restaurantul până în 1930, atunci când familia González a preluat afacerea. De-a lungul timpului, scriitori celebri au servit masa aici. De la Ernest Hemingway la F. Scott Fitzgerald, restaurantul le-a servit masa personalităților de marcă. Hemingway chiar menționează restaurantul într-una din scrierile sale.
Din 1 iulie, restaurantul s-a redeschis după pandemie. Dacă înainte serveau 600 de oameni, acum pot servi abia 60 din cauza restricțiilor.
Cu toate acestea, Antonio González nu se dă bătut: „Vom ieși mai puternici din asta. Este o perioadă propice pentru reflecție și îmbunătățirea a ce se poate.”