Jumătate dintre evreii britanici nu afișează semne publice ale iudaismului

Aproape jumătate dintre evreii britanici evită să prezinte semne vizibile ale iudaismului lor în public, cum ar fi o stea a lui David sau o kippah (skullcap), din cauza antisemitismului, a descoperit un nou studiu, potrivit The Guardian.

În rândul publicului larg, o proporție similară a fost de acord cu una sau mai multe declarații antisemite adresate acestora, indicând o „normalizare profund tulburătoare a antisemitismului”, au spus autorii studiului.

Campania împotriva antisemitismului și King’s College din Londra a dat 12 declarații cu care participanții la sondaj au  fost rugați să fie de acord sau nu.

Mai mult de jumătate (55%) dintre oameni nu au afirmat o singură declarație, 45%  fiind de acord cu una sau mai multe.

Doisprezece la sută au arătat „puncte de vedere antisemite înrădăcinate” prin acordul cu patru sau mai multe dintre  declarații. Cea care a avut cel mai mare sprijin a fost „Israelul tratează palestinienii așa cum naziștii i-au tratat pe evrei”, afirmată de aproape un sfert (23%) dintre respondenți.

Un sondaj separat realizat de evreii britanici a arătat că sunt mai optimiști cu privire la viitorul lor în Marea Britanie, comparativ cu anul trecut. Sfârșitul conducerii partidului laburist al lui Jeremy Corbyn a fost citat ca motiv al optimismului reînnoit, deși mulți evrei s-au simțit „cicatrici” de experiență și 78% credeau că politicienii nu au făcut suficient pentru a-i proteja pe evrei.

În general, majoritatea (57%) dintre evreii britanici s-au simțit bineveniți în Marea Britanie, 18% spunând că se simt oarecum sau foarte puțin bineveniți. Proporția care a spus că evită manifestările vizibile de iudaism în public (44%) a fost cea mai mare din 2016.

Două treimi au fost profund îngrijorați de acoperirea de către BBC a problemelor de interes evreiesc și 55% de gestionarea plângerilor antisemitismului. Nouă din 10 au spus că părtinirea presei împotriva Israelului alimentează persecuția evreilor în Marea Britanie.

Articolul precedentDupă decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer
Articolul următorUn studiu relevă succesul iniţial al campaniei de vaccinare din Israel