Jake Angeli, supranumit „ Șamanul QAnon”, a fost arestat pentru asaltul asupra Capitoliului

Un adept proeminent al teoriei conspirației QAnon a fost acuzat de revoltele din Capitoliul SUA, potrivit BBC.

Jacob Anthony Chansley, cunoscut sub numele de Jake Angeli, este arestat sub acuzații de violență și conduită nepotrivită.

Chansley, supranumit “șamanul QAnon”, ar fi bărbatul ilustrat miercuri în Congres cu fața pictată, pălărie de blană și coarne. Acesta nu a comentat public acuzațiile.

Donald Trump se confruntă cu o altă acuzație de punere sub acuzare pentru rolul său în revolte. Democrații îl acuză pe președinte că a încurajat revoltele, în care au murit cinci persoane. FBI a făcut apel la public pentru a-i ajuta ca agresorii să fie aduși în fața justiției.

Declarația poliției menționează că a fost reținut și un bărbat din Florida despre care se crede că a fost fotografiat purtând pupitrul președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Adam Johnson, în vârstă de 36 de ani, este reținut pentru acuzații de furt de proprietăți guvernamentale și o acuzare de intrare violentă.

Articolul precedentPoveștile legendarului Rică Răducanu: Cum a obtinut fotbalistul casă de la primarul Capitalei: „Pai matale Cioara, eu cioară, si plec cu laba goală?”
Articolul următorCod galben de ninsori în jumătatea de sud a țării, până luni la prânz