Inteligența artificială, folosită pentru a ”dezbrăca” peste o sută de mii de femei

Potrivit unui nou raport, au fost create imagini nud cu peste 100.000 de femei, create din imaginile de pe rețelele sociale și distribuite mai apoi în mediul online, scrie BBC.

Hainele sunt eliminate digital din imaginile femeilor de către Inteligența Artificială (AI) și sunt apoi postate pe aplicația de mesagerie Telegram.

Unele victime „păreau chiar minori”, se spune în raportul companiei de informații Sensity. Cei care conduc serviciul au spus că este pur și simplu „divertisment”.

Sensity susține că tehnologia utilizată este un „deepfake”. ”Deepfakes” sunt imagini și videoclipuri generate de computer, adesea realiste, bazate pe un șablon real. Una dintre utilizările sale a fost de a crea videoclipuri pornografice falsificate ale vedetelor.

Însă directorul general al Sensity, Giorgio Patrini, a declarat că trecerea la utilizarea fotografiilor cu persoane private este relativ nouă: „A avea un cont de social media cu fotografii publice este suficient pentru ca oricine să devină o țintă”.

Cum funcționează totul? 

Robotul cu inteligență artificială aparține aplicației de mesagerie privată Telegram. Utilizatorii pot trimite robotului o fotografie cu o femeie și acesta îi va scoate digital hainele în câteva minute, fără niciun cost.

BBC a testat mai multe imagini, toate cu acordul subiecților, și niciuna nu a fost complet realistă.

O aplicație asemănătoare a fost interzisă anul trecut.

Administratorul aplicației, un așa-numit ”P”, a declarat că nu-l interesează ce cred alții, totul fiind doar pentru amuzament. El spune că nu are cum să șantajeze pe nimeni cu ceva ce oricum nu este realist.

Conținut cu iz de pedofilie

Sensity a raportat că între iulie 2019 și 2020, aproximativ 104.852 de femei au fost vizate și au fost folosite pentru nuduri false distribuite public.

Investigația sa a constatat că unele dintre imagini păreau ale unor minore, „sugerând că unii utilizatori foloseau în primul rând robotul pentru a genera și partaja conținut pedofilic”.

În acest an, Rusia a interzis Telegram, iar statul american Virginia a fost primul care a interzis ”deepfake-ul” anul trecut.

Articolul precedentFocar de coronvirus la secția ATI a Spitalului Județean Craiova, spital non-COVID
Articolul următorMișcare surprinzătoare a lui Mircea Diaconu: Actorul va susține partidul AUR la alegerile parlamentare