Indonezia: Scafandrii au găsit epava avionului Sriwijaya Air la o adâncime de 23 de metri

Autoritățile indonesiene au localizat duminică cutiile negre ale avionului Sriwijaya Air care s-a prăbușit în mare la scurt timp după ce a decolat din capitala Jakarta, potrivit Reuters.

Totodată, fragmente de cadavre și piese bănuite ca aparțînând avionului au fost recuperate.

Boeing 737-500 cu 62 de pasageri și echipaj se îndrepta sâmbătă spre Pontianak, în vestul Kalimantanului, înainte de a dispărea de pe ecranele radar, la patru minute după decolare.

Este primul accident aerian major din Indonezia de când 189 de pasageri și echipaj au fost uciși în 2018 când un Lion Air Boeing 737 Max în 2018 s-a prăbușit în Marea Java imediat după decolarea de pe aeroportul internațional Soekarno-Hatta.

Chiar și înainte de ultimul accident, în Indonezia au murit mai multe persoane în accidente aviatice decât în ​​orice altă țară în ultimul deceniu, potrivit bazei de date a Rețelei de siguranță a aviației.

Șeful Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor din Indonezia, Soerjanto Tjahjono, a declarat că locațiile celor două cutii negre ale zborului SJ 182 au fost identificate.

„Sperăm că îi vom putea recupera în curând”, a spus șeful militar Hadi Tjahjanto, fără a oferi un interval de timp estimat.

Bucăți de epavă au fost aduse în portul Jakarta de salvatori. Autoritățile au spus că provin de la o adâncime de 23 de metri lângă un grup de insule de pe coasta Jakarta.

O bucată de metal răsucită purtând culorile albastre și roșii ale Sriwijaya Air a fost găsită. Autoritățile indoneziene au declarat că au recuperat și fragmente de cadavre și îmbrăcăminte.

Poliția a cerut familiilor să furnizeze informații precum dosare dentare și probe de ADN pentru a ajuta la identificarea corpurilor.

Avionul avea 12 membri ai echipajului și 50 de pasageri la bord, toți indonezieni, inclusiv șapte copii și trei bebeluși.

Președintele Joko Widodo, vorbind la palatul din Bogor, a exprimat „condoleanțe profunde” pentru dezastru și a îndemnat publicul să se roage ca oamenii dispăruți să poată fi găsiți.

Articolul precedentCod galben de ninsori în jumătatea de sud a țării, până luni la prânz
Articolul următorBilanț coronavirus 10 ianuarie: 3.082 noi cazuri și 62 de morți