Hacker rus închis în S.U.A. pentru fraudă de 19 milioane de dolari

Un hacker rus a fost condamnat la 12 ani de închisoare în SUA joi, pentru furt de date în valoare de 19 milioane de dolari de la 100 de milioane de clienți a peste o duzină de companii de servicii financiare, a declarat Departamentul de Justiție american, scrie The Moscow Times.

Andrei Tyurin, în vârstă de 37 de ani, a pledat vinovat în 2019 după extrădarea sa din Georgia, anul precedent, recunoscând intruziune pe computer, fraudă bancară și infracțiuni ilegale de jocuri de noroc online. SUA l-a acuzat că a obținut profituri criminale din pirateria sectorului financiar între 2007 și mijlocul anului 2015.

„De la casa sa din Moscova, Andrei Tyurin a jucat un rol major în orchestrarea și facilitarea unei campanii internaționale de hacking”, a declarat  avocatul Audrey Strauss.

Printre obiectivele lui Tyurin s-au numărat JPMorgan Chase, unde a vizat peste 80 de milioane de clienți, precum și E * Trade Financial Corp, Scottrade Inc și editorul Dow Jones al Wall Street Journal News Corp.

Judecătorul districtual Laura Taylor Swain a declarat că prin implicarea sa într-o „întreprindere criminală financiară extinsă” a recoltat informațiile personale ale a 138 de milioane de persoane, potrivit Reuters.

Un tribunal federal din Manhattan l-a găsit vinovat pe Tyurin și l-a condamnat imediat la 144 de luni de închisoare. Procurorii ceruseră o pedeapsă de peste 15 ani, în timp ce avocații săi cereau clemență.

„Regret ceea ce am făcut, dar, din păcate, nu pot întoarce timpul înapoi”, a declarat Tyurin în instanță printr-un interpret. Tyurin a mai spus într-o scrisoare către judecător că s-a schimbat după ce i s-a născut acum patru ani o fiică pe care nu o mai poate vedea, a informat Associated Press.

Departamentul de Justiție a declarat că Tyurin a primit ordin să restituie peste 19 milioane de dolari, până pe data de 6 aprilie.

Articolul precedentUn polițist care apăra Capitoliul a decedat / Este a cincea victimă a violențelor din Washington
Articolul următorElena Udrea diagnosticată cu COVID-19