Molly Gibson, bebeluș abia născut în decembrie, este ”opera” unui embrion păstrat în bune condiții din 1992, conform BBC.
Embrionul ei a fost înghețat în octombrie 1992 și a rămas așa până în februarie 2020, când Tina și Ben Gibson din Tennessee ”l-au folosit”.
Se crede că Molly a stabilit un nou record pentru cel mai lung embrion înghețat care a avut ca rezultat o naștere, doborând un record stabilit de sora ei mai mare, Emma.
Familia lui Molly s-a luptat cu infertilitatea timp de aproape cinci ani înainte ca părinții doamnei Gibson să vadă o poveste despre adopția embrionilor la o stație de știri locală.
Doamna Gibson, profesoară de școală elementară și soțul ei, un analist de securitate cibernetică în vârstă de 36 de ani, au intrat în contact cu National Embryo Donation Center (NEDC), organizație non-profit din Knoxville, Tennessee, care stochează embrioni înghețați, pe care pacienții cu fertilizare in vitro au decis să nu îi folosească și au ales să îi doneze în schimb.
Familii precum Gibson pot adopta apoi unul dintre embrionii neutilizați și pot da naștere unui copil care nu este legat genetic de ei. Se estimează că un milion de embrioni umani înghețați sunt depozitați în SUA chiar acum, potrivit NEDC.
Fondată în urmă cu 17 ani, NEDC a facilitat peste 1.000 de adopții și nașteri din embrioni și acum efectuează aproximativ 200 de transferuri în fiecare an. Similar unui proces de adopție tradițional, cuplurile pot decide dacă doresc o adopție embrionară „închisă” sau una „deschisă” – permițând o formă de contact cu familia donatoare.
După prima lor adopție de embrioni, doamna Gibson a născut-o pe Emma în 2017, schimbând nopțile nedormite rugându-se pentru un copil cu nopțile nedormite ale maternității. NEDC oferă multe facilități pentru cei care aleg astfel de adopții, inclusiv alegerea familiei de unde provine embrionul asemănătoare cu cea unde va fi folosit embrionul.