Aliații lui Trump: Bolsonaro îl susține până la capăt / Boris Johnson îl critică dur

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat joi că actuala criză instituțională din Statele Unite a fost cauzată de „lipsa de încredere” a americanilor în alegeri și a acuzațiilor de „înșelăciune” ale aliatului său Donald Trump, potrivit AFP.

„Voturile prin poștă au crescut din cauza pandemiei, există oameni care au votat de trei, de patru ori, nimeni nu o poate nega”, a declarat Bolsonaro chiar în timpul unui schimb cu unii dintre susținătorii săi, în fața palatului prezidențial Alvorada, din Brasilia.

„Am urmărit totul. Știți că sunt legat de Trump, așa că știți răspunsul meu. Există o mulțime de denunțuri de fraudă”, a spus el, mergând împotriva condamnărilor aproape unanime ale asaltului asupra Capitoliului.

Premierul britanic Boris Johnson a condamnat joi „fără rezerve” atitudinea președintelui american Donald Trump pentru că a încurajat violența comisă de susținătorii săila Capitoliu, sediul Congresului SUA, potrivit AFP.

„Condamn din toată inima încurajarea oamenilor să se comporte într-un mod rușinos așa cum au făcut-o pe Capitol Hill”, a spus Boris Johnson într-o conferință de presă.

„Toată viața mea America a reprezentat lucruri foarte importante: o idee de libertate și o idee de democrație”, a spus liderul britanic, care a avut relații bune cu miliardarul republican, un susținător al Brexitului.

El a simțit că Donald Trump a „greșit total” atunci când „i-a încurajat pe oameni să invadeze Capitoliul” și „a pus permanent la îndoială rezultatul unor alegeri libere și corecte”.

Articolul precedentSimona Halep va participa la Melbourne Summer Series, turneul premergător Australian Open
Articolul următorNăsui: Impozitul zero pe salariul minim este o măsură absolut realizabilă; din 2022 ar putea fi aplicată în agricultură