Adjunctul consilierului pentru securitate națională al lui Trump demisionează / Alți oficiali de rang înalt vor să renunțe la funcții după revolta de la Capitoliu

Consilierul adjunct al securității naționale al președintelui Donald Trump, Matt Pottinger, a demisionat miercuri după-amiază ca răspuns la reacția lui Trump față de o mulțime de susținători ai săi care au atacat Capitoliul SUA, potrivit CNN.

Pottinger le-a spus oamenilor că este foarte puțin de luat în considerare, a spus o sursă apropiată lui.

Mai mulți dintre cei mai importanți asistenți ai securității naționale ai lui Trump – inclusiv consilierul pentru securitate națională Robert O’Brien – iau în considerare demisia în urma răspunsului său la o zi de haos și violență, potrivit mai multor surse. Șeful adjunct al cabinetului, Chris Liddell, are în vedere și el demisia, potrivit surselor.

Miercuri dimineață, O’Brien a făcut pasul neobișnuit de a-l apăra pe vicepreședintele Mike Pence, întrucât Trump a fost afectat de refuzul vicepreședintelui de a-și face datoria în fața gloatei care a asaltat Capitoliul. O’Brien a spus că Pence a dat dovadă de curaj, în timp ce Trump nu.

„Tocmai am vorbit cu vicepreședintele Pence. Este un om cu adevărat bun și decent. A manifestat curaj astăzi, așa cum a făcut-o la Capitoliu pe 11 septembrie în calitate de congresman. Sunt mândru să servesc cu el”, a spus O’Brien.

O’Brien, Pottinger și Liddle nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Președintele nu este susținut nici de propriul său partid pentru răspunsul său la evenimentele din acea zi, inclusiv cererea susținătorilor săi și apoi justificarea revoltei lor.

Miercuri, mai devreme, Trump spusese unei mulțimi de susținători adunați pe Elipse lângă Casa Albă că intenționează să meargă împreună cu ei până la clădirea Capitolului.

„Vom merge până la Capitoliu. Și vom încuraja curajosii noștri senatori, congresmani și femei. Și probabil că nu fi aplaudați, atât de mult pe unii dintre ei, pentru că nu-i veți lăsa niciodată ia înapoi țara noastră cu slăbiciune, trebuie să dai dovadă de putere și trebuie să fii puternic „, a spus el la mitingul său de pe Elipsă.

În cele din urmă, Trump nu a participat la marș, s-a întors la Casa Albă într-un SUV blindat și a rămas în interior.

Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare după ce mulțimea a depășit Poliția Capitolului și a intrat în camerele legislative ale țării, Trump a încercat să empatizeze cu revoltele pe baza minciunilor pe care le-a răspândit despre alegeri frauduloase.

„Va cunosc durerea. Știu că sunteți răniti. Am avut alegeri care ne-au fost furate”, a spus Trump în videoclip.

„Trebuie să mergeți acasă acum. Trebuie să avem pace”, a spus Trump, la câteva ore după ce ușile clădirii Capitolului au fost încălcate, propriul său vicepreședinte a fost evacuat și mai multe oferte ale poliției au fost rănite în violența mafiei. „Trebuie să avem lege și ordine”.

Trump, care în ultimul an s-a dovedit a fi dornic să desfășoare Garda Națională atunci când a izbucnit violența în alte orașe americane, a refuzat inițial să facă acest lucru pe Capitol Hill în timp ce gloata avansa, a spus o persoană familiarizată cu problema.

Personalul de la Casa Albă a fost vizibil zguduit de răspunsul lui Trump la gloata care încălca Capitol Hill. Președintele a fost entuziast la marginea protestelor și nu a vrut să-i condamne, au spus mai multe persoane.

Trump a fost de acord să înregistreze un scurt videoclip numai după ce mai mulți membri ai personalului și parlamentarii GOP l-au făcut lobby pentru a face o declarație și președintele a oferit laude și înțelegere pentru cei care au rupt baricadele trecute, au adăugat două persoane.

Apoi, la scurt timp, a scris pe Twitter apărându-i. Mai mulți membri ai personalului superior sunt uimiți de comportamentul său.

Articolul precedentCentrul Cyber al UE, de la Bucureşti, va aduce investiţii de miliarde de euro
Articolul următorBiden este al 46- lea președinte al SUA / Congresul a validat victoria sa