12% din populația Israelui a fost deja vaccinată

Israelul a vaccinat împotriva coronavirusului peste un milion de oameni, cea mai mare rată din lume, pe măsură ce eforturile globale de imunizare se intensifică, anuntă BBC.

Israelul are o rată de 11,55 doze de vaccinare la 100 de persoane, urmat de Bahrain la 3,49 și Marea Britanie la 1,47, potrivit unui site de urmărire global afiliat la Universitatea Oxford.

În comparație, Franța a vaccinat în total 138 de persoane până la 30 decembrie.

Peste 1,8 milioane de oameni au murit acum de virus în întreaga lume.

Cifrele comparative privind vaccinarea sunt reunite de Our World în Data, care este o colaborare între Oxford și o organizație de caritate din Marea Britanie. Ei măsoară numărul de persoane care au primit o primă doză de vaccin coronavirus. Majoritatea vaccinurilor aprobate pentru utilizare până în prezent se bazează pe două doze, administrate la mai mult de o săptămână.

SUA nu și-a atins obiectivul de a vaccina 20 de milioane de oameni până la sfârșitul anului 2020, doar 2,78 milioane primind prima doză până la 30 decembrie.

Între timp, expertul principal în boli infecțioase al guvernului SUA, dr. Anthony Fauci, a declarat că nu este de acord cu planurile Marii Britanii de a administra cât mai multor persoane o primă doză de vaccin Pfizer / BioNTech coronavirus, în timp ce întârzie a doua doză. Dr. Fauci a spus că SUA nu vor adopta o strategie similară.

India a aprobat vaccinul Oxford / AstraZeneca pentru utilizare de urgență, a declarat sâmbătă ministrul informației Prakesh Javadekar. Încă trei vaccinuri așteaptă aprobarea. Țara a organizat exerciții de lansare a vaccinurilor.

Articolul precedentLista celor 33 de țări unde a fost descoperit deja virusul B.1.1.7
Articolul următorCod galben de vânt ce poate depăși 100 km/h în 9 județe ale țării