S-a simplificat procedura pentru înmatricularea mașinilor

S-a simplificat procedura de înmatriculare a mașinilor. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a autovehiculelor (DRPCIV) a anunțat că documentele pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare , radierea din oficiu ssau păstrarea numărului de înmatriculare se vor depune online- anunță un comunicat de presă al instituției.

Simplificarea procedurii de înmatriculare constă în :

–  Posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi, în numele cumpărătorului în baza unui contract de mandat încheiat între aceștia.

– Eliminarea unor documente pentru următoarele operațiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fisa de inmatriculare) .

–  Crearea premiselor pentru furnizarea serviciilor online la operațiunile: eliberare duplicat certificat de inmatriculare, radiere din oficiu, păstrare combinație număr de înmatriculare.

–  Procedurarea unor activități care nu erau prevăzute în varianta anterioară a acestui ordin (duplicat placa cu număr de înmatriculare, păstrare combinație număr de înmatriculare).

– Instituirea verificării conformității plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deținătorul și-a exprimat opțiunea de păstrare, cu standardele în vigoare și calitatea acestora.

–  Stabilirea unei perioade determinate în care poate fi solicitată atribuirea unei combinații păstrate a numărului de înmatriculare (1 an), precum și posibilitatea prelungirii acestei perioade.

–  Extinderea sferei solicitanților care pot beneficia de autorizații de circulație pentru probe.

–  Clarificarea situației categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul primarului localității prin armonizarea cu prevederile actului normativ de rang superior .

–  Stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitată la 5 zile, pentru vehiculele care nu prezintă documente de înmatriculare anterioare – în original, perioadă ce poate fi prelungită până la 90 de zile numai cu obținerea unei certificări a identității de la autoritatea competentă (RAR).

Articolul precedentIgor Dodon vrea să aducă vaccinul anti-COVID19 în Republica Moldova
Articolul următorTenis: Victorie pentru Monica Niculescu și Raluca Olaru la turneul de la Praga