Honda, prima companie de automobile care va produce în masă vehicule complet autonome

Compania japoneză Honda Motor Co a declarat miercuri că va fi primul producător de automobile din lume care va produce în masă autovehicule autonome de nivel 3, cu senzori, care vor permite șoferilor să își lase vehiculele să navigheze prin traficul aglomerat, fără să intervină în vreun fel, potrivit Reuters

„Honda intenționează să lanseze vânzările unui Honda Legend (sedan de lux) echipat cu echipamentul de conducere automat nou aprobat” înainte de sfârșitul lunii martie 2021, a declarat Honda într-un comunicat de presă.

Cursa pentru construirea de mașini cu conducere automată este o adevărată luptă pentru tehnologiile cheie ale producătorilor de automobile și companiilor de tehnologie, cum ar fi compania Google, Alphabet Inc, care investesc, de asemenea, miliarde de dolari într-un domeniu așteptat să stimuleze vânzările de mașini.

Guvernul Japoniei a acordat la începutul zilei o certificare de siguranță tehnologiei de conducere autonome Honda „Traffic Jam Pilot”, care permite în mod legal șoferilor să-și ia ochii de la drum fără ca mașina să reacționeze în vreun fel.

„Se așteaptă ca autoturismele să aibă un rol important în reducerea accidentelor de trafic, asigurarea transportului pentru persoanele în vârstă și îmbunătățirea logisticii”, a declarat Ministerul Japonez al Terenului, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului.

Există șase niveluri de autonomie a vehiculului, de la 0 la 5, variind de la mașini manuale sau cu funcții simple, cum ar fi controlul vitezei de croazieră, până la vehicule cu conducere completă care nu ar avea nevoie de volan, sau pedale de frână și accelerație.

Mașinile de nivelul 2, care se află în prezent pe drumurile publice, își pot controla propria viteză și direcție, dar trebuie să aibă un șofer alert care să preia controlul în orice moment.

În iulie, producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc a declarat că este „foarte aproape” de atingerea nivelului 5 de conducere autonomă.

Articolul precedentFregata Regina Maria se întoarce din misiunea NATO după ce 110 cazuri de coronavirus au fost confirmate la bord
Articolul următorPatru lucrători medicali au câștigat la loto 6 milioane de dolari