Fals psiholog la o secție de psihiatrie din Dâmbovița / Persoana ar fi profesat peste 20 de ani falsificându-și actele

O persoană de 45 de ani este bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Acesta s-ar fi angajat și ar fi profesat peste 20 de ani ca psiholog în cadrul unei secții de psihiatrie din Dâmbovița, prezentând o diplomă falsă de licență. 

Polițiștii și procurorii au efectuat două percheziții pe data de 13 ianuarie în Târgoviște, județul Dâmbovița, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Femeia s-ar fi angajat la o secție de psihiatrie dintr-o unitate medicală din Dâmbovița prezentând o diplomă falsă de licență în Psihologie. Ea și-a exercitat profesia pe baza falsei diplome din 1999 și până în 2019.

Mai mult, persoana bănuită, în baza unui atestat falsificat de liberă practică, a făcut parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității angajatoare.

În ultimii 8 ani, persoana a încasat 370.000 de lei din salarii, în perioada 2011-2018.

Doar între 2016 și 2018, falsul psiholog ar fi completat 1.381 de fișe de observație / evaluare.

Persoana cercetată va fi condusă la Parchetul Înalții Curți de Casație și Justiție pentru procedurile ulterioare urmăririi penale.

Articolul precedentInformare meteo de ninsori și intensificări ale vântului până vineri / Vreme geroasă spre sfârșitul săptămânii
Articolul următorAlexei Navalny se întoarce în Rusia, deși riscă să fie arestat și închis după ce calcă pe teritoriu rusesc