Emil Boc vrea reglementarea folosirii de trotinete electrice în Cluj: trotinetele vor fi ridicate dacă nu sunt parcate corespunzător

Emil Boc, primarul Clujului, a declarat într-un interviu acordat RFI că trotinetele electrice care vor fi lăsate de către utilizatori în locuri nepermise vor fi ridicate de Primărie, iar operatorul va fi amendat pentru acestea.

Primăria orașului Cluj este prima din țară care a pus în dezbatere publică un regulament privind trotinetele electrice, care va îndrepta situațiile incomode în care străzile sunt aglomerate de prea multe trotinete sau acestea sunt parcate incorect.

Emil Boc a anunțat că susține utilizarea trotinetelor ca mijloc alternativ de deplasare, dar că aceasta trebuie reglementată. Spre exemplu, trotinetele nu vor mai putea fi lăsate pe trotuare care nu au lățimea de cel puțin doi metri, în stații de transport în comun, pe trecerea de pietoni sau în zone aglomerate. În caz contrar, trotinetele vor fi ridicate de primărie iar operatorul va avea de plătit o amendă, ca în cazul ridicării unei mașini.

 

Articolul precedentBilanț Coronavirus: 1.713 cazuri noi, 49 de decese, 471 de pacienți la ATI
Articolul următorLegea a fost promulgată: românii din diasporă vor putea vota la alegerile parlamentare timp de două zile