Emanuel Ungureanu despre vaccinare: Rata de refuz e absurdă / Atitudinea unor profesori și cadre medicale e înfiorătoare / 50% din cadrele didactice refuza vaccinarea

Succesul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 depinde și de numărul de doze care intră în țară, declară la RFI deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu.

El critică profesorii și angajații din Sănătate care refuză să se vaccineze.

Emanuel Ungureanu crede că succesul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 depinde și de numărul de doze care intră în țară: ”Depindem enorm de numărul de vaccinuri care intră în țară. Eu sper din toată inima să fie autorizată și a treia firmă care produce aceste vaccinuri, ca să avem un număr mai important de vaccinuri”.

Deputatul critică autoritățile, pentru că nu au organizat centrele de vaccinare din timp: ”Cel mai prost lucru a fost că nu ne-am pregătit din luna august (…). E foarte deranjant că e luna decembrie și noi abia acum ne pregătim pentru aceste centre, când știam din luna august că ne vom vaccina”.

Emanuel Ungureanu taxează refuzul multor profesori și cadre medicale de a se vaccina anti-Covid-19: ”Mă deranjează cumplit să văd aceste cifre, 50% din profesori să nu-și dorească să se vaccineze, aproape 40% din cadrele medicale, mi se pare absolut înfiorător. Cum să convingi populația generală să se vaccineze, dacă ai o rată de refuz atât de absurdă în rândul persoanelor care ar trebui să informeze și să convingă marea majoritate a populației să se vaccineze?”

Articolul precedentCimitirul Bellu: Poetul Mihai Eminescu va fi pomenit la 171 ani de la naştere
Articolul următorComisia Europeană publică o listă cu posibile programe ecologice