1. ATENȚIE! MÂNCARE CU PLASTIC!
Mare atenție la alimentele pe care le consumăm! Microplasticele despre care se tot vorbește în ultima vreme sunt din ce în ce mai prezente în farfuriile noastre.
Sarea, zahărul și plicurile de ceai se află în topul alimentelor care pot conține particule de plastic. Nici orezul nu stă prea bine la capitolul acesta. 100 de grame de orez pot conține 13 miligrame de plastic.
Specialiștii ne recomandă să evităm alimentele și băuturile ambalate în acest material, dar și încălzirea mâncării în recipiente de plastic. De asemenea este indicat să alegem ambalaje fabricate din materiale naturale.
2. CEL MAI MARE CAMPUS EDUCAȚIONAL DIN EUROPA DE EST
Premieră în Europa de Est! La nici 20 de km de București, în orașul Măgurele se construiește cel mai mare campus educațional din Estul continentului.
Complexul se va întinde pe o suprafață de peste 27.000 de metri pătrați și va avea dotări de ultimă generație. Nu vor lipsi sălile și terenurile de sport, un bazin de înot, o bibliotecă și nici sălile dedicate evenimentelor și spectacolelor. Totodată sunt prevăzute, în acest proiect, facilități pentru copiii cu nevoi speciale. Mai mult decât atât tehnologia folosită în construcția complexului îi va permite să funcționeze cu un cosum energetic aproape zero.
Campusul va avea o capacitate de 1.000 de locuri pentru grădiniță, 1.500 de locuri pentru ciclul primar și gimnazial și încă 1.000 de locuri pentru ciclul liceal.
3. JEAN MICHEL JARRE A ZBURAT CU MAȘINA
Primul pasager care a zburat cu mașina KleinVision este legendarul muzician Jean Michel Jarre.
Vehiculul futurist care se transformă din mașină în mini avion, și-a luat zborul de pe Aeroportul Internațional Piestany, din Slovenia. Jean Michel Jarre s-a arătat încântat de experiența pe care a avut-o în aer.
Mașina zburătoare KleinVision, este prima de acest fel care a efectuat un zbor interurban în 2021 și deși folosește combustibil pentru a funcționa, compania lucrează la o versiune electrică.
Vehiculul care face legătura între șosea și cer, după cum declară reprezentanții companiei, ar putea fi disponibil pe piață de anul viitor.
5. CALENDARUL ZILEI DE 25 APRILIE
Acum mai bine de 100 de ani, la 25 Aprilie 1920, este înființată Compania Franco–Română de Navigație Aeriană, companie ce deschide prima linie aeriană între Franța și România.
Tot atunci se naște Sofia Ionescu-Ogrezeanu, prima femeie neurochirurg din lume. În 2008, înainte să se stingă din viață a primit cea mai înaltă distincție din țara noastră, Steaua României, în grad de cavaler.
În anul 1932, se naște atleta Lia Manoliu, campioană olimpică la aruncarea discului și președinte al Comitetului Olimpic Român. A participat la 6 ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice și deține un record de longevitate olimpică, menționat inclusiv în „Cartea recordurilor”.
Nu știu dacă vă plac poveștile cu mafioți, dar Al Pacino s-ar putea să vă placă. La 25 Aprilie 1940, se naște celebrul actor Alfredo James Pacino, cunoscut mai ales pentru interpretarea magistrală a mafiotului Michael Corleone, din Nașul. Este considerat unul dintre cei mai talentați actori din istoria cinematografiei.
În 1945, are loc Conferința de la San Francisco, în vederea înființării ONU, adică Organizația Națiunilor Unite, cea mai importantă organizație internațională din lume.
Și în 2005, România și Bulgaria semnează la Luxemburg Tratatului de aderare la Uniunea Europeană.