Din această dimineață se poate circula pe podul Ciurel
Din această dimineață bucureștenii pod circula pe podul Ciurel, un pod hobanat peste Dâmboviţa, trei pasaje supraterane şi nouă bretele rutiere) şi simplifică foarte mult legătura dintre cele două artere – Şoseaua Virtuţii şi Splaiul Independenţei- a nunțat primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

 

Ea a scris pe facebook că în etapa a doua a investiţiei, „pentru care sunt aprobate atât proiectul tehnic, cât şi culoarul de exproprieri”, se va construi şi drumul expres între Nod Virtuţii şi Autostrada A1.

„Începând din această dimineaţă, bucureştenii pot circula pe Ciurel (1 pod hobanat peste Dâmboviţa, 3 pasaje supraterane şi 9 bretele rutiere) care simplifică foarte mult legătura dintre cele două artere – Şoseaua Virtuţii şi Splaiul Independenţei. În etapa a doua a investiţiei, pentru care sunt aprobate atât proiectul tehnic, cât şi culoarul de exproprieri, se construieste drumul expres între Nod Virtuţii şi Autostrada A1”, a scris Gabriela Firea.

Firea mai afirmă că „din păcate, timp de zece ani această investiţie a stagnat din cauza intereselor meschine, dovedite ulterior şi nelegitime în instanţă, ale unor ONG-işti care acum au tupeul să aspire la funcţiile de primar, al sectorului 6, respectiv al Capitalei”.

Vineri, ea a reproşat întârzierile apărute la acest proiect proprietarului unei case din zonă, membru al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, care a atacat în instanţă autorizaţia de construire. Gabriela Firea a spus că proiectul, demarat în urmă cu 14 ani, ar fi trebuit să fie gata demult, dar că a fost blocat în instanţă aproape zece ani.

„Zece ani de procese, zece ani de tribunale. În afară de pierderea acestui timp extrem de preţios, este vorba şi de pierderi financiare, pentru că s-au plătit în plus aproape zece milioane de euro constructorilor care nu puteau lucra sau lucrau cu încetinitorul din cauza acestor procese care s-au derulat în anii trecuţi. Abia de patru ani s-a putut lucra consecvent”, a spus ea.

Articolul precedentDie Welt: „Germania este dependentă de muncitorii est-europeni”
Articolul următorZeci de refugiați au sărit de la bordul unei nave de salvare ca să ajungă în Sicilia