Cutia neagră a avionului indonezian prăbușit, găsită cu un submarin acționat de la distanță / Noi informații despre flota Sriwijaya Air

Autoritățile indoneziene au reușit să restituie cutia neagră a avionului Sriwijaya Air prăbușit acum trei zile în Marea Java. Aceștia au folosit un submarin controlat de la distanță. Între timp, la iveală ies detalii noi despre Sriwijaya Air, potrivit Reuters. 

KompasTV and MetroTV au raportat că una dintre cutiile negre ale avionului indonezian prăbușit duminică a fost restituită și dusă în portul Jakarta, port al capitalei indoneziene.

Acțiunea a fost posibilă datorită unui vehicul subacvatic controlat de la distanță care a fost folosit la operațiunea de recuperare.

Avionul Boeing 737-500 cu 62 de persoane la bord s-a prăbușit în Marea Java sâmbătă după-amiază, la patru minute după ce a decolat de pe aeroportul principal din Jakarta.

Poliția indoneziană a făcut luni prima identificare a unei victime din accident. O însoțitoare de bord, Okky Bisma, a fost identificată prin amprentele sale, a declarat un oficial din poliție.

Avionul Boeing 737-500 se îndrepta într-un un zbor intern către Pontianak, pe insula Borneo, la aproximativ 740 km de Jakarta, înainte de a dispărea de pe ecranele radar.

A fost cel de-al doilea accident aerian major din Indonezia, primul soldându-se cu 189 de pasageri decedați, plus echipajul. Totul s-a întâmplat în 2018, când un Boeing 737 MAX al Lion Air s-a prăbușit în Marea Java la scurt timp după ce a decolat.

Avioanele Sriwijaya Air, vechi și depășite

Între timp, noi detalii ies la iveală despre a treia cea mai mare companie aeriană indoneziană.

Compania nu a luat modelul competitorilor achiziționând noi flote la prețuri bune, ci s-a concentrat pe cumpărarea de avioane vechi și second-hand.

Flota Sriwijaya Air este în medie veche de 20 de ani.

Avionul care a căzut în Marea Java a fost unul dintre cele doar 77 rămase în uz pe toată planeta, fiind vechi de 27 de ani.

Articolul precedentActorul Bogdan Stanoevici, fost candidat la prezidențiale, a murit după infectarea cu Covid-19
Articolul următorPiața auto din România a scăzut cu 22.6% anul acesta / Vânzarea de autoturisme verzi s-a dublat