Ciprian Ciucu: Aștept ca Nicușor Dan să facă odată o întâlnire cu primarii de Sector, e frustrant, trece timpul

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară la RFI că se simte extraordinar de frustrat să vadă cum trece timpul și nu se poate apuca de anumite proiecte, pentru că nu există o comunicare cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. 

Ciucu precizează că are mare încredere în acesta, dar atrage atenția că dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, ce ține de el va face, iar ce ține de alții va arăta cu degetul.

Ciprian Ciucu vorbește despre ”marea, marea, marea problemă a depozitării gunoiului în București, nu o să mai avem în curând unde să îl punem. Aștept ca primarul general să facă odată o întâlnire cu primarii de Sector, că tot întârzie să o facă și i-am trimis multe semnale că e mare nevoie de o astfel de discuție, inclusiv ieri l-am rugat să facă această întâlnire, ca să decidem dacă ne organizăm sub forma unei organizații de dezvoltare intercomunitară, așa cum specifică o condiționalitate, pentru a putea primi fonduri europene sau suntem fiecare pe cont propriu. Eu mă pot organiza, dar nu vreau ca să scap ocazia să lucrăm integrat și aici doar primarul general poate să ne aducă pe toți la masă. Sau ne vedem fără el, dacă nu ne aduce pe toți la masă. Și i-am cerut încă o dată, este a treia oară când îi cer acest lucru și probabil că o va face, mă aștept să o facă, să decidem ce facem cu această asociație de dezvoltare intercomunitară, pentru că din ea trebuie să facem parte noi și trebuie să facă parte și Ilfovul, care are nu știu câte localități”.

Primarul Sectorului 6 speră că la un moment dat va primi un răspuns de la Nicușor Dan: ”La un moment dat, o să primesc răspuns, pentru că și eu trebuie să îmi fac bugetul de investiții pentru la anul și oamenii nu știu că de fapt bulevardele principale aparțin de Primăria Capitalei și îmi cer mie soluții. Eu vreau să găsesc soluții și să obțin finanțări, dar vreau să știu, se ocupă de ele sau mă ocup eu. Atâta am cerut, o întâlnire, pe mai multe canale, ca să discutăm despre bugetul de investiții. Faci tu Lacul Morii sau îl fac eu, termini tu Prelungirea Ghencea sau mi-o dai mie, adică lucrări de genul acesta, pentru că nu putem să începem anul, fără să avem o astfel de discuție”.

Primarul Sectorului 6 precizează că are încredere în Nicușor Dan: ”Eu am plecat în acest drum cu toată încrederea în Nicușor Dan. Eu cred în continuare că Nicușor Dan este și va fi un primar foarte-foarte bun. Eu cred că are potențial, în primul rând îi pasă de București și îl duce mintea, ceea ce e foarte important, e un tip inteligent, știe ce are de făcut. Poate sunt eu prea grăbit și atunci omul doar are un ritm mai normal, e normal să se documenteze, este extrem-extrem de complexă Primăria Capitalei și are mult de recuperat. E normal să-ți iei o lună, două, trei, patru, ca să te pui la punct cu complexitatea. Sunt zeci de instituții, cu zeci de bugete, cu fel și fel de găuri de astupat. N-ar vrea nimeni să fie în pielea lui Nicușor Dan. Ceea ce vreau să subliniez e că am încredere în Nicușor Dan, este foarte bine intenționat și competent. Singura chestiune pe care ar trebui să o îmbunătățească, cel puțin în relația cu mine, este această comunicare, doar în scopul coordonării și pentru nimic altceva, să lucrăm împreună pentru oameni”.

Articolul precedentPoliția italiană: Mafia vânează vaccinul anti Covid-19
Articolul următorÎncălzirea globală s-ar putea stabiliza dacă se obțin emisii nete zero, spun oamenii de știință