Cîmpeanu: Îmi doresc redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor; decizia – pe baza unei analize responsabile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor în format clasic, însă această decizie se va lua pe baza unei analize „responsabil” fundamentate, care să ia în considerare, în primul rând, evoluţia epidemiologică.

„În calitate de ministru al Educaţiei, îmi doresc redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor în format clasic. În urma discuţiilor cu majoritatea celor implicaţi în procesul de educaţie, precum şi a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cu factori de decizie din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi în campania de vaccinare, vă anunţ că această decizie se va lua pe baza unei analize responsabil fundamentate care să ia în considerare, în primul rând, evoluţia epidemiologică. Aşteptăm rezultatele cu privire la numărul de infectări în urma vacanţei de iarnă, mai exact vom avea aceste rezultate în jurul datei de 15 ianuarie”, a afirmat ministrul.

El a precizat că a solicitat inspectoratelor şcolare o raportare numerică pe fiecare unitate de învăţământ cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic care are disponibilitate de vaccinare anti-COVID.

Articolul precedentSfântul Sinod grec îndeamnă preoții să ignore regulile anti-Covid de Bobotează
Articolul următorPoliția Capitalei face verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok