Ce trebuie să știi despre călătoria cu avionul după reluarea zborurilor în Uniunea Europeană

Aproape toate graniţele europene sunt din nou deschise şi zborurile se reiau şi ele treptat, potrivit dw.com.

Turiştii care au de gând să călătorească în aceste zile în Uniunea Europeană cu avionul ar trebui să fie informaţi nu doar cu privire la prevederile anti-coronavirus din ţările de destinaţie, ci şi privind măsurile speciale în vigoare pe aeroporturi.

Trebuie ştiut că în toate aeroporturile europene este obligatorie purtarea măştii faciale de protecţie – şi anume “din momentul în care pătrundem în terminal şi până la părăsirea terminalului din aeroportul de destinaţie”. Aceasta este prevederea Uniunii Europeane referitor la călătoriile cu avionul în timpul pandemiei de coronavirus.

Călătorilor li se recomandă să schimbe masca de protecţie din patru în patru ore, să-şi spele şi dezinfecteze des mâinile

Majoritatea aeroporturilor nu vor mai permite decât un singur bagaj de mână la bord.

Prin marcaje se indică pasagerilor cum ar trebui să stea la coadă, păstrându-se distanţa regulementară.

Pasagerii au voie în continuare să bea şi să mănânce în incinta aeroportului, deşi este obligatorie purtarea măştii de protecţie. Totodată, nu toate restaurantele sau fastfood-urile vor fi deschise.

Controale efectuate cu camere de termoviziune sau măsurarea temperaturii au loc pe aeroporturile din diverse țări UE, nu și în Germania.

La sfărșitul lui iunie sau la începutul lui iulie pe aeroporturile din Frankfurt şi München, compania Lufthansa intenţionează să ofere pasagerilor posibilitatea de a face teste de coronavirus.

Autoritatea pentru securitatea călătoriilor cu avionul a UE recomnadă lăsarea locurilor între pasageri, dar companiile de zbor nu sunt obligate să facă acest lucru.

Dacănu poate fi evitată călătoria cu avionul, Dieter Scholz de la Hamburg University of Applied Sciences recomandă ocuparea unui loc în ultimul rând, la fereastră.

Articolul precedentBilanț coronavirus: 315 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Articolul următorRevolte în Stuttgart: magazine devastate, polițiști atacați