Bandă unică pentru transportul public din București: cum vor circula autobuzele de acum înainte

În București a fost inaugurat astăzi un proiect menit să fluidizeze traficul: banda unică pentru transportul public în comun. Proiectul se află deocamdată în stadiul de pilotaj, vizând în primă fază doar liniile 135, 330, 182 din porţiunea inelului central al Capitalei, transmite Agerpres.

Practic, prin proiectul implementat de Primăria București a fost modificat Codul Rutier, astfel încât autobuzelor să le fie permis să circule pe linia de tramvai. Obiectivul proiectului este de a stabili culoarul tramvaiului ca bandă unică pentru circulația ambelor mijloace de transport în comun.

În această etapă autobuzele nu își vor schimba traseul, ci doar vor circula pe linia de tamvai acolo unde este posibil. Stațiile STB vor fi și ele mutate pe traseul liniilor de tramvai, iar pentru a evita confuzia, schimbările vor fi scrise în fiecare fostă stație iar personalul STB va îndruma călătorii spre zonele corecte de aşteptare, respectiv pe peroanele de tramvai.

Dacă proiectul se dovedește a avea rezultate bune, în etapele următoare schimbărea va fi aplicată altor șase linii de autobuz, acolo unde infrastructura o va permite.

Articolul precedentBilanț Coronavirus: 326 de noi cazuri, 16 decese și peste 200 de pacienți internați la ATI
Articolul următorVIDEO INTERVIU. Eugen Sechila, veteran în Legiunea Străină (II): „Românii sunt foarte apreciați în Legiune…”