Aglomerație la punctul de frontieră de pe podul Giurgiu-Ruse. Astăzi trecerea este gratuită

Sâmbătă dimineața s-au format ambuteiaje la punctul de frontieră cu Bulgaria de pe podul Giurgiu-Ruse. Potrivit datelor Poliției bulgare de Frontieră, mașinile blocate la graniță sunt majoritar ale românilor care se îndreaptă spre Bulgaria și Grecia pentru a-și începe vacanța.

Astăzi trecerea podului este gratuită pentru vehiculele de cel mult 8+1 locuri care trec înspre Bulgaria. Eliminare taxei de trecere este posibilă astăzi deoarece data de 20 iunie este considerată Ziua Podului, în cinstea zilei de 20 iunie 1954, când podul a fost inaugurat.

Conform Ministerului de Interne de la Sofia, peste 1.000 de mașini tranzitează punctul de control în 24 de ore. Pentru fluidizare traficului, toate rutele de traversare sunt deschise și funcționează la capacitate normală.

Articolul precedentManifestațiile din America strâng mii de persoane în cinstea sărbătorii Junteenth. Care sunt originile sărbătorii
Articolul următorPrimul politician din România infectat cu noul coronavirus consideră că a fost ulterior victima unei campanii de fake-news