Patru români au murit într-un accident rutier în Italia, iar alți 3 sunt spitalizați

Opt români au fost implicați într-un grav accident produs în Italia, în urma căruia 4 au murit, iar 3 au fost răniți și au ajuns la spital, precizează MAE, citat de Hotnews.ro și Mediafax. Un alt român este în afara oricărui pericol. 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că atât Ambasada României la Roma, cât și Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat referitor la accidentul rutier produs vineri în provincia Arezzo. Instituțiile au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

„Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile locale, MAE precizează că în acest accident au fost implicați opt cetățeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar un alt cetățean român este în afara oricărui pericol. Membri de familie ai cetățenilor români au fost informați cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Bologna este în dialog cu autoritățile locale și cu unitățile medicale în care sunt internați cetățenii români, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, în funcție de solicitări”, transmite MAE, potrivit Mediafax.

Hotnews.ro, citând La Repubblica, susține că accidentul s-a produs pe autostrada A1, dintre Arezzo și Monte San Savino. O mașină în care se afla o familie din România (mamă, tată, 4 copii și bunicii paterni) s-a izbit puternic de un TIR. O fetiță de 10 luni, un băiat de 10 ani și bunicii celor doi copii au murit în urma impactului.

 

Articolul precedentFlorin Cîțu: „Un nou scenariu apocaliptic a fost demontat aseară” / Ratingul confirmă încrederea în Guvernul PNL
Articolul următorTrump ordonă retragerea a 9 mii de militari NATO din Germania / Decizia poate provoca dezechilibre în Europa