Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, s-a vindecat de COVID-19

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunțat pe contul personal de Twitter că s-a vindecat de coronavirus, trasmite AFP, citat de Ziare.com. Bolsonaro a făcut anunțul sâmbătă, după ce a fost testat pozitiv pe 7 iulie.

În postarea făcută astăzi, președintele ține în mână o doză de hidroxiclorochină, în timp ce se află la masă și zâmbește. Președintele atribuie vindecarea tratamentului cu hidroxiclorochină, deși anumite studii publicate recent în Brazilia demonstrează că substanța este, de fapt, ineficientă în tratarea COVID-19.

Jain Bolsonaro este unul dintre liberii lumii care au minimalizat gravitatea pandemiei la debutul acesteia, considerând-o drept o „gripuliță”. De la efectuarea testului pozitiv și până la vindecare, președintele a rămas timp de 20 de zile izolat în reședința sa oficială, timp în care a fost supus mai multor teste, toate cu rezultat pozitiv.

Brazilia ocupă locul doi la nivel mondial în topul țărilor cu cele mai multe infectări cu SAR-CoV-2. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 2,3 milioane, dintre care peste 85.000 au decedat.

Articolul precedentComuna Gornet atacă în instanță ordinul de carantinare și cere despăgubiri de 500.000 de euro
Articolul următorCum obții concediu medical pentru COVID-19 dacă trebui să stai izolat la domiciliu? Două situații posibile