Amenzi mai mari pentru parcarea pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități / Legea intră în vigoare astăzi

Amenzile aplicate șoferilor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități au fost mărite, conform Capital.ro. Legea care mărește cuantumul amenzilor a fost publicată în Monitorul Oficial miercurea trecută și intră în vigoare începând de astăzi.

Amenda minimă pentru parcarea pe un loc destinat unei persoane cu dizabilități s-a dublat, de la 1.000 la 2.000 de lei. Amenda maximă este de cinci ori mai mare, ajungând la 10.000 de lei. De asemenea, autoturismul va fi ridicat de pe locul de parcare pe care a fost lăsat ilegal.

Noua Lege a adus și alte modificări Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Astfel, dacă în personalul unei angajator se regăsesc persoane cu dizabilități, acesta este obligat să le pună la dispoziție locuri de parcare speciale, în caz contrar fiind amendat cu până la 50.000 de lei.

În plus, persoanele cu dizabilități vor putea alege între a avea acces gratuit la transportul în comun sau a le fi decontat carburantul în funcție de gradul de handicap.

Articolul precedentPolonia ar trebui să se retragă din Convenția de la Istanbul privind combaterea violenței domestice împotriva femeilor, susține un oficial al guvernului
Articolul următorIndustria vinurilor din Republica Moldova, lovită de pandemie / Producția și exporturile sunt în scădere