Donald Trump se mândrește cu rezultatul său la un test cognitiv, deși testul arată dacă ești apt cognitiv sau nu

Într-un interviu acordat postului de televiziune american Fox News, președintele american Donald Trump se mândrește cu rezultatele lui excepționale la un test de abilități cognitive Montreal Cognitive Assessment (MoCA). Cu toate acestea, cel care a realizat testul susține că rezultatul la acest test nu este relevant în măsurarea IQ-ului, scrie Business Insider

În interviul acordat Fox News, Trump a ținut să reamintească cât de bine s-a descurcat la testul MoCA, mai ales la o secțiune care viza folosirea adecvată a memoriei de scurtă durată.

După spusele lui Trump, doctorii l-au rugat să rețină 5 cuvinte, într-o anumită ordine. Președintele susține că, după ce i-au fost puse alte întrebări pentru 10-15 minute, a putut să spună din nou cuvintele în ordinea corectă.

„Doctorii mi-au spus că foarte puțini au reușit ce am putut eu”, a adăugat liderul de la Casa Albă. Doctorii l-au întrebat cum a reușit să facă asta, el răspunzând că are o memorie bună, fiind „cognitiv” unde trebuie.

Jurnalistul Chris Wallace, cel care i-a luat interviul, susține că testul este oricum destul de ușor. În replică, Trump i-a spus că nu crede că el ar fi putut răspunde la ultimele 5 întrebări. Mai mult, Trump l-a invitat și pe contracandidatul său la președinția Statelor Unite, Joe Biden, să facă acest test.

Este deja a doua oară când Trump aduce public în discuție succesul său la acest test. Chiar și așa, neurologul Ziad Nasreddine, creatorul MoCA, susține că dacă cineva ia un scor bun la un astfel de test înseamnă că este apt din punct de vedere cognitiv, nicidecum că are un IQ bun.

De fapt, dacă scorul este unul bun la acest test, înseamnă că persoana nu are Alzheimer, scleroză multiplă sau demență.

Articolul precedentAstăzi în istorie: Revolta țăranilor din Vrancea împotriva colectivizării începute în 1949
Articolul următorLiderul fracțiunii Partidului Democrat din Parlamentul moldovean: Premierul de la Chișinău ar fi vrut să demisioneze