Fostul dictator al Paraguayului, Alfredo Stroessner, va fi deshumat

O curte judecătorească din Brazilia a aprobat exhumarea fostului dictator al Paraguayului, Alfredo Stroessner, pentru un test de paternitate, conform dpa.

Cererea ca fostul dictator să fie deshumat îi aparține lui Enrique Fleitas, care susține că este unul dintre copiii săi și are dreptul la o parte a moștenirii, în valoare de 20 de milioane de dolari. Alfredo Stroessner a murit în anul 2006, în timp ce se afla în exil în Brazilia.

Dictatorul a avut multe relații extra-conjugale și a fost tatăl mai multor copii rezultați din acestea. Moștenitoarea sa de drept, Graciela Stroessner, a acceptat ca tatăl său să fie deshumat pentru efectuarea testului. Din cauza crizei declanșate la nivel global de coronavirus, procedura mai are nevoie și de acordul administratorilor cimitirului în care acesta este îngropat.

Fiu al unui imigrant german, Alfredo Stroessner a condus Paraguayul timp de 35 de ani, până la prăbușirea regimului său în anul 1989, prin lovitura de stat condusă de Generalul Andres Rodriguez. Dictatorul este acuzat de participarea la mai mult de 900 de crime și de alte încălcări ale drepturilor omului.

Articolul precedentVegetarieni vs. Burger King: proces respins de un judecător federal din SUA
Articolul următorSpitalul modular din Timișoara și-a început activitatea, prin ordin de ministru