Mihai Viteazul, Horea, Cloșca și Crișan- declarați martiri și eroi ai națiunii

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți actul normativ prin care Mihai Viteazul, Horea, Cloșca și Crișan au fost declarați martiri și eroi ai națiunii române. 

Ceremoniile pentru Mihai Viteazul vor avea loc pe 27 mai. Ziua va fi marcată de autorități prin organizarea unor programe și manifestări culturale. Mihai Viteazul a fost recunoscut martir și erou al națiunii pentru rolul său în Prima Unire și pentru actele sale de curaj- scrie în lege.

În ceea ce îi privește pe Hore, Cloșca și Crișan, aceștia vor fi omagiați pe 2 noiembrie, pentru rolul și eroismul din timpul răscoalei din 1784, în instituțiile de cultură și prin manifestări și programe specifice.

Pentru a sublinia continuitatea sacrificiilor poporului român din Munţii Apuseni şi în tradiţia eroilor martiri Horea, Cloşca şi Crişan, la data de 8 noiembrie, se va comemora Ziua Martirilor Români de la Beliş, mai prevede textul actului normativ.

Articolul precedentFirea: Peste 15.000 de înscrieri în programul „Testăm pentru vacanță”
Articolul următorPoza zilei: Iohannis, fără mască la Consiliul European… singurul din grup / Cum explică Adminstrația Prezidențială