Un nou mod de raportare a cazurilor de COVID-19 stabilit prin ordin de ministru

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi că, în curând, vor fi emise mai multe ordine de ministru. Acestea vor cuprinde, printre altele, și „obligativitatea unui nou tip de raportare” a numărului de infectați. Declarația lui Orban a venit la finalul videoconferinței cu reprezentanții Direcțiilor de sănătate publică în care s-a discutat cum va fi gestionată criza sanitară după ce marți legea carantinei și izolării va intra în vigoare.

„Împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu domnul ministru Tătaru am constatat necesitatea câtorva ordine care trebuie emise. Ordinul privitor la funcţionarea centrelor de diagnostic, ordin, care, să cuprindă, pe de-o parte, obligativitatea noului tip de raportare. Se ştie că în lege există un articol care stabileşte schimbarea sistemului de raportare, adică menţionarea în mod distinct a cazurilor de persoane care sunt diagnosticate prima oară, sunt diagnosticate pozitiv, şi prezentarea separată a persoanelor care sunt retestate, cu diagnosticul pe care-l au, fie pozitiv, fie negativ.”, a spus Orban.

Și felul în care se desfășoară anchetele epidemiologice va fi schimbat prin ordin de ministru.

„Am discutat despre un aspect extrem de important în cadrul bătăliei anti-COVID, şi anume derularea anchetelor epidemiologice. Am hotărât împreună cu domnul ministru Tătaru că va fi emis un ordin care să stabilească foarte clar procedurile din momentul în care o persoană este diagnosticată pozitiv, cum se dispune ancheta epidemiologică, care e termenul de efectuare a anchetei epidemiologice, cel mai probabil 24 de ore, măsurile care se dispun privitoare la persoanele care au intrat în contact cu persoana care a fost diagnosticată ca fiind infectată cu coronavirus”, a mai declarat premierul.

Declarații ale premierului Ludovic Orban după videoconferința cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare

Declarații ale premierului Ludovic Orban după videoconferința cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare#LudovicOrban #NeluTataru #RalucaTurcan #crizasanitara

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 21 iulie 2020

Articolul precedentMarcel Ciolacu promovează un fake news
Articolul următorDarius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani de închisoare