Marcel Ciolacu promovează un fake news

Potrivit știrilor Digi 24, Marcel Ciolacu, a promovat o informație falsă, în scopul său de a ataca Guvernul, pe tema pandemiei de coronavirus.

Sursa este neclară, cert este că o fotografie modificată cu un astfel de test, în germană, se răspândește pe Facebook în România și Republica Moldova, precum și în alte țări.

Practic, acesta a afirmat că un test pentru coronavirus costă în România „70-80 de euro, iar în Germania costă 17-18 euro”.

„Manipularea de la început a dus şi la această lipsă de credibilitate a Guvernului în gestionarea acestei pandemii. Nu ei fac toate testele. Românii se duc şi se testează în sistemul privat cu alte preţuri decât toată Europa. La noi costă 70-80 de euro un test, iar în Germania costă 17-18 euro. Cam asta e diferenţa”, a declarat președintele interimar PSD la Antena 3.

Președintele interimar al PSD nu a spus de unde are această informație.

Ciolacu a fost întrebat de Digi24.ro care este sursa pe care s-a bazat când a făcut această declarație și a răspuns că „din informații publice și din ceea ce spune lumea care și-a făcut test acolo. Ieri au fost știri în toată presa cu cât costa un test în Germania și în alte țări europene. Am făcut o comparație pe baza acestor informații”.

Fake news-ul este propagat prin diverse mijloace, inclusiv prin pagina de Facebook a partidului Pro România.

Articolul precedent20 de oameni luați ostatici, în nordul Ucrainei
Articolul următorUn nou mod de raportare a cazurilor de COVID-19 stabilit prin ordin de ministru