Tătaru despre carantinarea unei zone: „Dacă sunt peste 3 cazuri la 1000 de locuitori”

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat la Digi24, că dacă apare o creștere exagerată a cazurilor de coronavirus o localitate sau un cartier poate intra în carantină. Acest lucru se poate întîmpla dacă sunt 3 cazuri la 1000 de locuitori. El a mai spus că autoritățile urmăresc focarele din țară.

Putem avea la un moment dat, în care creșterea o impune, o izolare sau o carantinare a unei zone, a unui cartier. Dacă avem unități medicale în care nu se mai poate desfășura activitatea non-COVID, se pot transforma acele unități în unități pentru terapie suport COVID. Dacă avem nevoie de personal, o să începem să detașăm personal. Sunt adaptări pe care le facem de la zi la zi pentru a gestiona focarele care există în acest moment sau o suprapopulare a unor unități sanitare”, a spus Tătaru.

Noi urmărim creșterea numărului de cazuri care este mai accentuată în anumite zone. De exemplu, în Vaslui, la testarea a 100 de angajați care lucrau la un abator de păsări, 59 au fost pozitivi. Sunt focare care se înâlnesc la unități medicale. Noi avem în studiu foarte multe focare. În momentul în care vedem o creștere exagerată sau exponențială a numărului de cazuri într-o anumită zonă, noi avem și parametri. La 3 cazuri noi la mia de locuitori, se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localități”, a mai precizat  ministrul.

Articolul precedentAndreea Esca: Da, am fost bolnavă de COVID-19 / Soțul și un copil au fost bolnavi și ei
Articolul următorOrban spune că Negoiță și Băluță sunt cel mai greu de înfrânt la București