Orban: Am solicitat controale neanunțate pe litoral

Premierul Ludovic Orban avertizează că vor avea loc mai multe controale neanunțate pe litoral. Motivul- aici s-ar încălca cel mai mult restricțiile impuse în perioada stării de alertă. Prim-ministrul afirmă că patronii localurilor au informații că vor fi verificați, de aceea prefecții vor organiza controalele fără ca membrii echipelor să știe unde se duc, cu excepția coordonatorului.

Declaraţiile premierului Ludovic Orban dupa participarea la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene

Declaraţiile premierului Ludovic Orban dupa participarea la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene

Publicată de Guvernul României pe Luni, 20 iulie 2020

” Am crescut prezenţa instituţiilor de control, în special (…), pentru că este adevărat că pe litoral numărul de încălcări ale regulilor este mai mare decât în alte zone. Nu cred că este necesar un regim special (..). Deci, ce le-am solicitat tuturor instituţiilor cu atribuţii de control – să efectueze controalele brusc, pentru că până acum controalele efectuate la multe terase, unde avem imagini, avem semnale clare, avem sesizări din partea clienţilor că nu se respectă regula, că atunci când veneau controalele toată lumea respecta regulile. E clar că au avut ponturi din echipele de control şi am solicitat prefecţilor să organizeze fără anunţ prealabil şi fără să ştie echipele unde se duc, astfel încât direcţia şi locul de control să fie cunoscut numai de coordonatorul acţiunii de control”, a declarat Ludovic Orban.

În ceea ce privește restaurantele, premierul a precizat că vor fi redeschise atunci când numărul cazurilor de coronavirus va scădea.

„Atât timp cât nu reuşim să înregistrăm un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare. (…) Noi suntem responsabili şi ne dăm seama că nu putem să mai relaxăm o activitate unde există risc epidemiologic, unde posibilitatea respectării măsurilor de protecţie sanitară este mică şi, ca atare, se va amâna până reuşim să impunem un trend descendent numărului de persoane care sunt infectate”, a spus Orban.

Articolul precedentVela: „Sunt locuri la ATI! Cine-a zis că nu sunt locuri la ATI?!”
Articolul următorPurtarea măștilor în interior-obligatorie în Franța