Kim Jong-un, singurul nord-coreean fără mască

Liderul nord-corean Kim Jong-un a mers zilele trecute în vizită pe șantierul spitalului din Phenian a cărui construcție a fost comandată de acesta pentru a sărbători 75 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, potrivit time.com.

Construcția spitalului ar putea avea legătură și cu pandemia de coronavirus, deși, oficial, liderul de la Phenian susține că țara sa nu a fost afectată de pandemie. În imaginile publicate de agenția de presă nord-coreeană se vede cum Kim Jong-un discută cu oficiali care poartă mască de protecție.

Conform informațiilor furnizate de Agenția Centrală de Știri, după ultima sa vizită, Kim i-a concediat pe toți oficialii care se ocupă de construcția spitalului pentru că nu au alocat un buget adecvat și pentru că au apelat la populație pentru a face rost de echipamente și materiale.

Acesta s-a arătat deranjat că proiectul său ambițios a fost realizat „în mod nepăsător” și fără un buget adecvat și a ordonat înlocuirea tuturor oficialilor responsabili.

Prin anunțarea planurilor de construire a spitalului în martie, Kim a făcut o recunoaștere rară că țara sa nu are facilități medicale moderne și a solicitat îmbunătățiri urgente în sistemul de îngrijire a sănătății țării.

Cu toate acestea, Coreea de Nord nu a legat direct proiectul spitalului cu pandemia coronavirusului și a susținut constant că nimeni pe teritoriul său nu a fost bolnav de COVID-19, afirmație despre care se îndoiesc mulți experți străini.

Articolul precedentCod portocaliu de ploi abundente în 16 judeţe, până luni seara
Articolul următorNoul bilanț de coronavirus: 681 de cazuri noi, 2.038 de morți și 293 de pacienți la ATI