Orban: Imediat ce intră în vigoare legea carantinei, putem să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că imediat ce intră în vigoare legea carantinei, Guvernul va putea să lupte eficient cu noul coronavirus.

„Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile şi toate acţiunile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor. Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei. Transmitem acelaşi mesaj către oameni: respectaţi regulile, respectaţi măsurile de protecţie sanitară, care sunt simple şi care au cel mai mare efect în stăvilirea epidemiei”, a declarat prim-ministrul.

Întrebat despre prognoza potrivit cărea România va ajunge în luna septembrie la un milion de cazuri, Orban a spus: „Sunt mai multe prognoze care au fost făcute încă de la începutul epidemiei. Îmi aduc aminte de o prognoză extrem de pesimistă privind România, care dădea nişte cifre pentru aprilie-mai care nu s-au confirmat. În ceea ce ne priveşte pe noi, ne facem datoria. Toate instituţiile, autorităţile, toate structurile aflate în coordonarea guvernului şi specialiştii care se luptă în prima linie îşi fac datoria şi iau toate măsurile care sunt posibile legal. În ceea ce privește aceste măsuri, cred că ați constatat o intensificare a prezenței pe teren a tuturor echipelor de control din cadrul tuturor instituţiilor care au atribuţii de control”.

Articolul precedentCFR Cluj: 5 cazuri pozitive de covid, pe lângă Adi Păun
Articolul următorActivistul pentru democrație Joshua Wong își lansează candidatura pentru legislatura din Hong Kong