Emiratele Arabe Unite lansează prima misiune istorică pe Marte

Prima misiune istorică a Emiratelor Arabe Unite pe Marte este în curs de desfășurare, după o lansare de succes în Japonia, potrivit BBC.

Sonda Hope a fost lansată pe o rachetă H2-A din portul spațial Tanegashima și este acum într-o călătorie de 500 de milioane de km pentru a studia vremea și clima planetei.

Două încercări anterioare de a lansa sonda în săptămâna trecută au trebuit să fie anulate din cauza vremii nefavorabile.

Sosirea lui Hope în februarie 2021 va coincide cu a 50-a aniversare a formării Emiratelor Unite.

Excelența Sa Sarah Al Amiri, conducătoarea  științifică a proiectului Hope, a vorbit despre emoția și ușurarea ei în a vedea racheta urcând cu succes pe cer. Aceasta a declarat că impactul asupra țării sale va fi același cu cel asupra Americii, când oamenii ei au urmărit aterizarea Apollo 11 pe Lună  în urmă cu 51 de ani, tot la 20 iulie.

„A fost o ancoră pentru o întreagă generație care a stimulat pe toți cei care o urmăreau să împingă mai departe și să viseze la mai mult”, a spus ea pentru BBC News.

„Astăzi mă bucur cu adevărat că copiii din Emirate se vor trezi în dimineața zilei de 20 iulie având un proiect de ancorare, având o realitate nouă, au noi posibilități, permițându-le să contribuie în continuare și să creeze un mai mare impact asupra lumii. „

Nava din Emiratele Arabe Unite este una dintre cele trei misiuni care se îndreaptă către Marte luna aceasta.

Amandoua celelalte misiuni, SUA și China, au vehicule de suprafață, în fazele târzii ale pregătirii. Misiunea americană, Perseverance, și-a trimis felicitările către Hope. „Abia aștept să mă alătur în călătorie!” a spus contul său de Twitter.

Articolul precedentSUA: Kanye West lansare de campanie electorală neconvențională pentru președinție
Articolul următorCel puţin 54 de oameni împuşcaţi, dintre care 7 fatal, în incidente armate în weekend la Chicago