Portretele președinților Bush și Clinton, mutate într-o parte izolată a Casei Albe

Portretele președinților George W. Bush și Bill Clinton au fost brusc mutate din pozițiile proeminente pe care le aveau în holul Casei Albe într-o parte mult mai puțin accesată a clădirii, conform CNN.

Tradiția Casei Albe cere ca portretele președinților care au ocupat cel mai recent funcția să fie expuse în locurile unde sunt cele mai vizibile. Portretele președinților Bush și Clinton au fost înlocuite cu cele ale unor președinți republicani, care au fost în funcție acum aproximativ o sută de ani.

În locul în care se aflau, portretele ar fi fost văzute zilnic de președintele Donald Trump în timp ce cobora de la reședința sa privată situată la etajul trei sau își primea invitații. Însă acum picturile se află într-o sală folosită cu precădere pentru depozitare.

Nici portretul lui Barack Obama nu va fi dezvăluit în timpul primului mandat al lui Donald Trump, ca un semn al relației tensionate dintre actualul și fostul președinte. Într-o carte recent lansată, fostul consilier John Bolton menționa faptul că președintele Trump „îi disprețuiește” pe ambii președinți Bush. De asemenea, actualul președinte nu are afinități nici pentru Bill Clinton, soțul fostei sale contra-candidate din anul 2016, Hillary Clinton.

Președinții ai căror portrete sunt acum expuse la primul etaj al Casei Albe sunt William McKinley, al 25-lea președinte al Americii, asasinat în 1901, și Theodor Roosevelt, succesorul său.

Casa Albă încă nu a dat un răspuns cu privire la situația portretelor și la decizia luată.

Articolul precedentJoe Biden avertizează asupra unei posibile intervenții a Rusiei în alegerile prezidențiale americane din toamnă
Articolul următorUPDATE: Legea a fost publicată în Monitorul Oficial /Legea carantinării și a izolării, promulgată astăzi de Klaus Iohannis