Coronavirus: încă patru români testați pozitiv în timp ce se aflau în Grecia / Nu se știe dacă autoritățile bulgare le vor permite tranzitul

Încă patru români infectați de coronavirus au fost depistați în Grecia, transmite Digi24. Dintre cele patru persoane, trei se aflau pe insula Thassos, iar o persoană în insula Lefkada, ambele insule fiind foarte populare ca destinații turistice pentru români.

MAE atrage atenția asupra faptului că românii depistați ca fiind infectați pot fi opriți la granița de autoritățile bulgare sau pot fi plasați în carantină, dacă intenționează să se întoarcă în țară.

„Autoritățile bulgare pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Bulgariei. MAE reamintește că cetățenii care intră în Republica Bulgaria, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligați să completeze o declarație prin care atestă că nu au simptome specifice infecției cu COVID-19 și că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca infectate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile și nici nu sunt plasați în carantină”, este menționat în comunicatul de presă al MAE.

Până acum, 12 români au fost testați pozitiv pentru coronavirus în timp ce se aflau pe teritoriul Greciei.

MAE informează și asupra faptului că a fost modificat termenul de completare a formularului electronic necesar la intrarea pe teritoriul Grecie: până acum, formularul trebuia completat cu 24 de ore înainte de trecerea graniței, însă conform noilor informații, acesta poate fi completat de acum înainte și în ziua intrării în Grecia.

Articolul precedentProiect: femeile-pionier din aviația română vor fi omagiate prin picturi murale, în București
Articolul următorPSD cere încetarea mandatului lui Robert Negoiță, după ce acesta a părăsit partidul / Care sunt intențiile lui Robert Negoiță