Un primar din PSD îl elogiază pe Nicolae Ceaușescu printr-o postare pe Facebook: „v-a făcut oameni mari!”. ICCMER cere sancționarea

Un primar din PSD a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care îl elogiază pe Nicolae Ceaușescu și regimul pe care l-a condus acesta. Atitudinea primarului este condamnată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, transmite Digi24.

Postarea aparține lui Mihai Bălan, primar al comunei Bârnova din județul Iași, fiind făcută pe un grup destinat locuitorilor din Bârnova. În textul postării primarul laudă reușitele lui Nicolae Ceaușescu și încheie, scris cu majuscule, cu mesajul „ACESTA ESTE CEL CARE V-A FĂCUT OAMENI MARI”. Nu este prima astfel de postare a edilului.

Reacția Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc este una dezaprobatoare: „(IICCMER) îşi exprimă dezaprobarea fermă faţă de elogierea dictatorului Nicolae Ceaușescu de către primarul PSD, Mihai Bălan. Astfel de reacții publice ale unor lideri politici sau formatori de opinie trebuie sancționate de către autoritățile competente”, este transmis într-un comunicat de presă al ICCMER.

Între timp, Lucian Romașcanu a declarat în numele PSD că dreptul la liberă exprimare este garantat prin Constituție și că afirmațiile făcute de primarul din Bârnov reprezintă un derapaj și „nu este un curent majoritar” în Partidul Social Democrat.

Articolul precedentPrințesa Beatrice a Marii Britanii s-a căsătorit în secret, în prezența Reginei Elisabeta a II-a
Articolul următorProiect: femeile-pionier din aviația română vor fi omagiate prin picturi murale, în București