Festivaluri în timp de pandemie: TIFF își așteaptă spectatorii la proiecții sub cerul liber

Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) nu s-au lăsat intimidați de pandemie și au căutat variante de a adapta cel mai important festival de film din țară la condițiile impuse de lege pentru limitarea răspândirii virusului, transmite Agerpres.

Proiecțiile vor fi organizate la această ediție exclusiv în aer liber, în peste 10 locații din județul Cluj. Toate normele sanitare vor fi respectate atât de organizatori și voluntari, cât și de spectatori. De-a lungul celor 10 zile de festival vor fi proiectate peste 130 de filme, alese de directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov.

Majoritate proiecțiilor vor începe seara, de la ora 21:30. Publicul pare a fi extrem de doritor să participe: pentru prima proiecție, comedia franceză „La Belle Epoque”, biletele s-au epuizat chiar din prima zi de vânzare. Programul de anul acesta cuprinde și o secțiune dedicată copiilor, pentru care filmele vor începe la ora 10:00 dimineața.

Locațiile alese în acest an cuprind Piaţa Unirii Open Air, Castelul Banffy de la Bonţida, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Muzeul de Artă Cluj şi Iulius Parc Open Air, dar și alte locații noi, anunță organizatorii. Accesul în fiecare dintre locații va fi permis spectatorilo care acceptă să le fie luată temperatura și care nu prezintă simptome asociate COVID-19.

Articolul precedentPeste 740 de controale pentru protejarea fondului forestier / Din 24 de cazuri semnalate, 20 erau transporturi ilegale de lemn
Articolul următorSituație rară: ce s-a întâmplat cu turbinele eoliene din România în această dimineață