COS Târgoviște încetează producția și anunță concedieri colective a aproximativ 1.200 de angajați

Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște anunță încetarea producției și concedieri colective care ar putea lăsa fără loc de muncă aproximativ 1.200 de angajați, transmite Digi24.

Combinatul se află în insolvență, fiind afectat de suspendarea activității din ultimele șase luni și de consecințele pandemiei de coronavirus. Sindicatul Valahia a primit o notificare de la conducerea combinatului, ce anunța încetarea producției pe termen nedefinit și concedierea colectivă a celor 1.200 de angajați vizați.

Combinatul deținut de o companie rusă nu mai dispune de capitalul necesar producției, de resursele necesare pentru plata indemnizațiilor de șomaj tehnic și nu își permite să adâncească datoriile adunate pe fondul activității curente.

Sindicatul Valahia a făcut apel la parlamentarii din județul Dâmbovița pentru a convinge statul român să transforme creanța pe care o are la COS Târgoviște, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, în acțiuni.

Articolul precedentGuvernul plănuiește să acorde tichete de masă pensionarilor cu vârsta de peste 75 de ani / Care va fi valoarea unui tichet
Articolul următorOUG pentru leasingul de echipamente și utilaje al IMM-urile, votată de Guvern