DIICOT: Fostul jandarm-colonel Marian Corcodel, trimis în judecată pentru cămătărie și delapidare

Fostul comandant în Jandarmerie, Marian Corcodel, care avea grad de colonel, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru cămătărie, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat. Alături de el vor fi judecați și o parte din subordonații lui.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată pe Marian Corcodel, Iancu Daniel Preoteasa, Georgică Adrian Băbănău și Octavian Cristescu.

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2011, Marian Corcodel, comandantul U.M. 0260 – Baza de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu gradul de colonel, folosindu-se de influența pe care o exercita asupra unor subordonați, uzând în mod nelegal de prerogativele funcției sale, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă, şi anume Iancu Daniel Preoteasa și Georgică Adrian Băbănău. Scopul lor era, printre altele, să dea bani cu camătă, dar și delapideze, potrivit Mediafax.

Articolul precedentÎnscrierile la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” încep vineri. 588 locuri, scoase la concurs
Articolul următorGuvernul plănuiește să acorde tichete de masă pensionarilor cu vârsta de peste 75 de ani / Care va fi valoarea unui tichet